21/1/13

«Συνεχίζεται…..»



Απλά και απέριττα ήταν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας, την Παρασκευή 18/1, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Πάτρας, με αφορμή τα 45 σχεδόν χρόνια από την δολοφονία του Τσε Γκεβάρα, όπως έπρεπε και ταίριαζε.
 
   Με έντονο συναισθηματικά φορτισμένο το κλίμα που φρόντισε να «καλλιεργήσει» ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος κ. Χιονίδης Παναγιώτης καλωσορίζοντας το κοινό, κάτι που αυξήθηκε με την ομιλία της ιατρού κ. Κωνσταντίνας Κουλουμπή.
  Το κοινό, Πατρινοί πολίτες που είχαν πάρει μέρος στην κατάληψη του παραρτήματος τον Νοέμβρη του ’73, παλιοί Λαμπράκηδες και Λαμπράκησες, αγωνιστές του «τότε» αλλά που συνεχίζουν και στο «τώρα» και δίπλα τους νέα παιδιά που διψούν να μάθουν και να δουν ένα παγκόσμιο σύμβολο που δεν «έφυγε» ποτέ.

   Οι φωτογραφίες της θρυλικής μορφής του Τσε Γκεβάρα που οι περισσότερες είναι ανέκδοτες και κάποιες ελάχιστες γνωστές, εκτίθενται στο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού "Περί Τεχνών" (Αράτου & Κανακάρη 65) στην έκθεση με τίτλο «ως σύγχρονος Προμηθέας…». Φωτογραφίες των Osvaldo και Roberto Salas προέρχονται από το «Ινστιτούτο της Ελευθερίας της Κούβας» στην Αβάνα. Οι φωτογραφίες αφορούν την ζωή του Τσε στην Κούβα στα έτη 1960 έως 1964.

 Η μνήμη αυτής της μορφής στην 45η επέτειο του θανάτου του είναι ο ταπεινός φόρος τιμής από τους καλλιτέχνες του φακού που έχουν διασώσει για όλον τον κόσμο αυτή την εικόνα. Ένας τρόπος να διαιωνίσουν ένα σύμβολο που είναι σημαία των επαναστατών και των προοδευτικών ανθρώπων του κόσμου.
     Έτσι μέσα στη καρδιά του χειμώνα αλλά και με τις αλκυονίδες μέρες να ζεσταίνουν επιδιώκει με τον ιδιαίτερο συμβολισμό της η Λέσχη Κινηματογράφου να «ζεστάνει» τους πολίτες της Πάτρας.

      Η έκθεση φωτογραφίας θα διαρκέσει μέχρι τις 25/1 με είσοδο ελεύθερη και καθημερινά (εκτός Κυριακής), οι ώρες επίσκεψης από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, στο φιλόξενο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού "Περί Τεχνών"  (Αράτου & Κανακάρη 65).
Λέσχη Κινηματογράφου της Πάτρας www.lesxi-kinimatografou.blogspot.com
Επικοινωνία  lesxikinimatografou@gmail.com
Facebook "Λέσχη Κινηματογράφου  Πάτρας"
καλλιτεχνικός υπεύθυνος Χιονίδης Παναγιώτης - (skype ως pchionidis )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου