22/2/11

«Στα ίχνη μια διαδρομής» - Έκθεση ζωγραφικής

     Η Λέσχη Κινηματογράφου ξεφεύγοντας στην πράξη και όχι μόνο σε υποσχέσεις, από την κλασσική μορφή των μέχρι τώρα διοργανώσεων που κάνουν άλλοι φορείς που απλά προβάλουν μια ταινία και τίποτε άλλο, αν εξαιρεθεί βέβαια το υπέρογκο εισιτήριο που έχουν, για την εποχή μας, και το έτοιμο (πακέτο ταινιών) πρόγραμμα μιας εταιρείας διανομής που αυτή αποφασίζει ποιες ταινίες θα τροφοδοτήσει στην επαρχία!

Το σύνθημα της  Λέσχης Κινηματογράφου γίνεται πράξη και βίωμα στις συνείδηση των πολιτών (προς το παρόν μόνο τις Παρασκευές)
•    Προβολές κάθε Παρασκευή
•    Στις 8.30 μ.μ
•    Είσοδος ελεύθερη


Από την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 18 Μαρτίου, παράλληλα με τις προβολές, στην αίθουσα εκδηλώσεων – προβολών θα φιλοξενείται η έκθεση ζωγραφικής της κ. Καρέλλη Αγγέλικα με τίτλο «Στα ίχνη μια διαδρομής», μιας νέας καλλιτέχνιδος της πόλης μας.

Παράλληλα όπως είχε υποσχεθεί η ομάδα της Λέσχης Κινηματογράφου και πραγματοποιεί:
•    Προβάλει ταινίες  από τον Ελληνικό εναλλακτικό κινηματογράφο. Κάθε φορά προβάλλεται μια ταινία μικρού μήκους (ή video art ή animation ή video dance) και μια μεγάλου μήκους ή ντοκιμαντέρ.
•    Οι προβολές – εκδηλώσεις διανθίζονται από ομιλίες – συζητήσεις που κάνουν προσωπικότητες της πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της Πάτρας για θέματα της καθημερινότητας που άπτονται των προβολών.
•    Κάθε 4 προβολές ανανεώνονται οι εικαστικές εκθέσεις.
•    Η ομάδα της Λέσχης Κινηματογράφου «αρωματίζει» την αίθουσα προβολών με μουσική, δημιουργώντας την κατάλληλη κινηματογραφική «αίσθηση» στους θεατές. Πριν την προβολή, στα διαλείμματα και στο τέλος  των προβολών  ακούγονται επιλεγμένα μουσικά θέματα από ταινίες της τελευταίας δεκαετίας του Ελληνικού κινηματογράφου. (Τα cd είναι παραγωγής της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών).
•    Από την Παρασκευή 4/2 μέχρι τις 18/2, παράλληλα με τις προβολές, παρουσιάστηκε η έκθεση κόμικς με τίτλο "Το σεντούκι αναμνήσεων από τα παιδικά χρόνια ανοίγει" με την υποστήριξη της ομάδας συλλεκτών www.mycomics.gr
•    Ενώ την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου παρουσιάστηκε, από την ομάδα Equus, ποιητικό και θεατρικό αναλόγιο με θέμα «Γυναίκα, το άλλο μισό του ουρανού

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων είναι:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ
Ποιητικό αναλόγιο Αλβανικής & Ελληνικής ποίησης από τον Ελίας Μπόμπα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ
Θα παίξουν Κρητική παραδοσιακή μουσική και θα τραγουδήσουν φοιτητές από τον Σύλλογο Κρητών Φοιτητών Πάτρας «Ο Ψηλορείτης»  (πριν την προβολή θα κερασθεί κρητικό ρακί)

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ
είναι πανσέληνος – μεταμεσονύκτιος προβολή στις 12 τα μεσάνυχτα - ταινία έκπληξη – οι θεατές να έρθουν με αναμμένα κεριά
 








   
Με την υποστήριξη του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Πάτρας www.independent.gr
Χορηγός επικοινωνίας Cineek magazine Περιοδικό για τον εναλλακτικό πολιτισμό www.cineek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου